Woning taxeren

Waardebepaling of taxatie

Een waardebepaling is minder uitgebreid dan een taxatie. Bij een taxatie wordt een officieel rapport opgesteld. Een waardebepaling kan worden afgegeven door een makelaar voor het in verkoop nemen ( krijgen) van een woning.

Taxeren:

  • Een taxatie is een officieel rapport waarin de waarde van de woning uitgebreid onderbouwd wordt. Hierin komen alle aspecten van de woning aan de orde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staat van onderhoud,ligging, bouwkundige- en juridische facetten. Een taxatie kan wenselijk / noodzakelijk zijn bij:
  • (Her) financiering ( NWWI gevalideerd)
  • Bezwaar WOZ aanslag
  • Onteigening
  • Planschade
  • Verzekeringswaarde
  • Successierechten

 

Erkend Taxateur

Tom’s Housevision is gecertificeerd makelaar- taxateur en staat ingeschreven bij branche- en beroepsorganisatie Vastgoed Pro, het SCVM ( taxateurregister), NWWI en per januari 2016 bij het NRVT. Op deze manier wordt er voldaan aan de kwaliteitseisen van financierders, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Bovendien is Tom’s Housevision erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie) en de ‘Vereniging Eigen Huis’.

Tarief taxatie

  • Waardebepaling: Gratis bij mogelijke verkoopopdracht voor vraagprijsadvies
  • Taxatie: € 500,- incl. BTW en kadastrale kosten
  • NWWI taxatie: € 38,- opslag op het normale tarief i.v.m. verplichte validatiekosten excl. BTW.

Indien bij het opvragen meerdere percelen/kadastrale berichten nodig zijn, zullen deze extra kosten in rekening worden gebracht.

Taxatierapport nodig?

Je kunt via het taxatieaanvraagformulier aangeven dat je een taxatie wenst. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak te maken. De taxatie wordt voor zover mogelijk binnen 48 uur uitgevoerd, gerekend vanaf het moment waarop de afspraak is gemaakt.

Woningtaxatie nodig?

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met mij op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Van uitdaging naar succes

Tom's Housevision, register-makelaar en taxateur in regio
Sint-Michielsgestel, ’s Hertogenbosch, Vught, Boxtel e.o.

Afspraak maken Stel een vraag

Klantbeoordelingen

Tom is een heel menselijke makelaar die jouw specifieke wensen zoveel mogelijk tegemoet wil komen zonder de realiteit en de markt uit het oog te verliezen. Zoek je een makelaar? Bel Tom! Wij zijn super geholpen van begin tot eind. Zeer goed bereikbaar.

Een funda gebruiker

Mijn complimenten voor de makelaar als het gaat om communicatie, correctheid, prettige omgang en veel ervaring en deskundigheid. Ik beveel een ieder makelaar Tom's Housvision aan!!

Een funda gebruiker

Door een taxatie voor ons nieuwe huis zijn we in contact gekomen met Tom's Housevision. Ons oude huis stond toen al een jaar te koop bij onze vorige makelaar. We hebben de stap gewaagd door te switchen van makelaar en ons huis bij Tom in de verkoop te plaatsen. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn persoonlijke betrokkenheid en het altijd bereikbaar zijn voor vragen en advies ervoor heeft gezorgd dat ons huis binnen 4 maanden is verkocht nadat het bij hem in de verkoop is gekomen.

Dhr. Loeffen

Wij hebben Tom als een zeer prettig en deskundig persoon ervaren. Hij is bedreven in zijn werk, staat altijd voor je klaar. Wij hebben het idee dat hij er altijd voor ons is. Altijd bereikbaar voor vragen. Zelfs als hij op vakantie is, belt hij direct terug om ons te woord te staan en regelt vanaf zijn vakantieadres de verkoop. Zeer aan te raden als makelaar. Monique en René

Dhr. Rene van Oosterhout

Bekijk alle beoordelingen

Verkoop

9.5

23 reviews